Thursday, February 19, 2009

goedkoop van Groen!

Ik ga een goedkope opmerking maken over een campagne die al even goedkoop is.

De leden van Groen – of de kopstukken van Groen, ik weet het niet – schenken hun cheque die ze via de jobkorting krijgen, weg aan iemand die het meer nodig heeft dan hen.
Kijk, ik vind dat op zich een tof initiatief, maar ik vind wel dat het erg goedkoop wordt als je dat ook in tal van krantenadvertenties uitsmeert. Voor de prijs van elke advertentie om te zeggen dat je één Suzanne gelukkig maakt, zou je eigenlijk 100 Suzannes gelukkig kunnen maken.
Zou het niet straffer zijn om dat dan ook te doen met je campagnegeld, en daar veel PR mee te scoren. Terwijl je nu eigenlijk gewoon zit af te geven op iets waar veel werkende mensen wel blij mee gaan zijn.

Posted by henk in 17:52:20
Comments

6 Responses to “goedkoop van Groen!”

 1. tim says:

  Mijn gedacht ook, Henk. Alles op PR zetten was quasi risicoloos. Deze actie scoort sowieso, dankzij media & politieke agendasetting. Adverteren overbodig. Kwestie van de middelen al dan niet optimaal in te zetten. Jammer.

  Suzanne zal wel extra blij zijn met de aandacht bovenop de cheque. Ik hoop dat ze haar goed nagetrokken hebben, want het ziet er een ondeugende uit. Schandalen met madammen van de 3e en 4e leeftijd kunnen ze bij Groen nu wel missen, nu ze juist een halve kans om de kiesdrempel te halen, hebben laten liggen. Staes is wel ne goeie pee voor de rest.

 2. Ha Henk,

  je dacht toch niet dat ik hierop niét ging reageren :)

  Twee opmerkingen maar:

  we hebben deze actie aangekondigd, maandag op een persconferentie. Gevolg: 10 regels in De Morgen. Nada in DS, HNB, HLN, GVA, DT. ‘ Wanneer wordt er gereageerd? Als er woensdag een advertentie staat.Nuff said about PR?

  (overigens moet ik dit als voorbeeld vooral bijvenonthouden als iemand me nog eens zegt dat betaalde massamedia dood zijn, maar dt terzijde)

  Twee. Stel: Groen! had de actie niet gedaan, maar wel de onrechtvaardigheden aangeklaagd die ze nu aanklagen. Zal ik je de gemiddelde reactie voorspellen: jaja, die gsten van Groen, klagen, dat wel, maar ik zie ze ze ook niet teruggeven, die jobkorting!

  als je daaraan tijwfelt, ga rustig naar hln.be en lees de commentaren.

  Piet

 3. Anonymous says:

  @ Piet, uiteraard had ik je reactie wél verwacht :-)

  ik heb geen probleem met massamedia, laat dat duidelijk zijn

  waar ik vooral kritiek op heb, is dat er veel en veel meer geld kruipt in het communiceren over wat ze weggeven, dan hetgeen ze werkelijk weggeven, maw 100 uitgeven om te zeggen dat je 1 investeert

  als je daar bijvoorbeeld een eindejaarsactie van Douwe Egberts tegenover zet, dan wordt er over de actie gecommuniceerd, om daar geld uit te halen dat dan naar hun goede doel gaat, maw 100 uitgeven om 1000 aan een goed doel te kunnen geven

  daarom mijn stelling: goedkoop van Groen!

  hadden ze misschien beter een actie op touw gezet om andere burgers te overtuigen hetzelfde te doen, en hun cheque ook af te staan aan mensen die het meer nodig hebben

 4. Klopt, maar de actie van DE is een pure charity-actie.

  De actie van Groen lijkt alleen maar een charity-actie maar dient vooral om een onrechtvaardigheid aan te klagen. Ik mag hopen dat iedereen die – terecht, en van harte gegund – blij is met zijn jobkorting, zich minstens even de vraag stelt waarom iemand die drie maand geleden bij Fortis is ontslagen géén jobkorting krijgt. Of iemand die in ouderschapsverlof is. Of een gepensioneerde.

  ‘t Is geen charity, ‘t is communicatie.

 5. acer laptop says:

  Keep going.Do not entertain fear.

 6. brownmenna says:

  Your articles are all-embracing so I can search anything I need here.