Thursday, March 5, 2009

straf user generated experiment

Ik dacht nog wel dat 2009 eindelijk het einde zou inluiden van pogingen tot user generated content / user generated advertising, maar Famous en Proximus pakken nu uit met een knap en moedig experiment: Proximus Generation Movie Project.

Het filmpje maakt een en ander duidelijk:

Ze zijn pas gestart en de eerste foto’s komen binnen, maar ik vermoed dat het toch wel wat moeite zal kosten om alle 472 frames gevuld te krijgen met fotomateriaal van mensen/jongeren die azen op hun nanoseconde fame in de tv-spot. Vaak krijg je bij vragen om UGC namelijk weinig respons (waarvan dan vaak de helft van de input van mensen van het bureau zelf komt). Daarom vind ik het erg moedig.

Klein puntje van kritiek: de foto’s moeten van vrij goede kwaliteit zijn (wat nodig is om op een TV-scherm te komen uiteraard), en de resolutie van de foto die ik met mijn mobieltje maakte is dus niet voldoende, en laten dat nu net de camera’s zijn die jongeren altijd bij de hand hebben.

Posted by henk in 20:28:24
Comments

3 Responses to “straf user generated experiment”

  1. Grapplica says:

    Terechte opmerking. De WIFM is misschien niet sterk genoeg om het een succesverhaal te maken, anderszijds is het wel backupped met mass-media push.

    Meer: http://grapplica.blogspot.com/2009/03/proximus-generation-movie-project.html

  2. You did it! …How did you do it?

  3. faithone says:

    Nice going,every one enjoys your work.