Tuesday, March 10, 2009

schoenmaker blijf bij je leest

Ik botste zopas op de marketing tip van Philippe (Geubels), een auto-promo initiatief van Antenno. Het woord zegt het zelf, er komt een reeks marketing tips, over baselines bijvoorbeeld, of over teveel marketingbuzzwords in het taalgebruik van marketeers, etc …

Dit is het recentste filmpje:

Het heeft mijn aandacht even getrokken, op zijn minst werkt het dus een beetje, maar ik zou direct een marketing tip terug willen geven, aan Philippe Geubels namelijk: “schoenmaker blijf bij je leest”. Geubels is grappig als hij Geubels is, niet als hij een scenario over marketing tips speelt.

(via)

Posted by henk in 21:00:37
Comments

3 Responses to “schoenmaker blijf bij je leest”

 1. drivers tag says:

  Know that feeling all too well!

 2. Anonymous says:

  Henk,

  Los van de “schoenmaker blijf bij je leest”-tip naar Geubels toe, is hun kritiek inhoudelijk wel juist.

  Zelf vond ik het ook een heel slecht idee om een product benefit die voor de ganse productcategorie geldt als basis voor je campagne te nemen.

  Denk dat ze het bij Maes ook wel hebben ingezien en terug het oude ‘Maten-Makkers-Maes’ van stal hebben gehaald.

  Ok, hier heb je dan een emotional benefit die ook voor de ganse product categorie geldt (alle pils-communicatie gaat eigenlijk over male bonding) maar er valt qua activatieplatform veel mee mee te doen. Dat is meestal al een indicator dat het een heel goed idee is.

  En het is een baseline die je met een goed gevoel achter laat. De recall was een jaar na de lancering zels hoger dan “Mannen weten waarom”.

  Beniewd wat ze er met de aankomende herpositionering van Maes gaan van maken.

  Steven

 3. jacksonhedva says:

  You have a very sucessful blog,i never saw such a nice one before